Slik holder du orden

Dersom du ofte roter bort briller, linser, nøkler og andre viktige ting, er du ikke alene. I en travel hverdag kan det være vanskelig å holde styr på hvor du legger nøkler, smykker, briller, linser og andre småting. I dette innlegget vil du få tips til hvordan du enkelt kan unngå å måtte lete deg i hjel etter ting fordi du ikke har en oversikt over hvor du legger fra deg saker og ting.

Å legge fra seg viktige gjenstander rund om i huset er en typisk tabbe som mange gjør. Ofte kommer panikken i det du skal ut døren. Hvor var det du la nøklene? Hvorfor ligger ikke brillene der du tok dem av deg? Du irriterer deg akkurat der og da, men så glemmer du det helt til neste gang du skal ut døren og må gjennom samme leteprosessen atter en gang. Dersom du følger rådene i dette innlegget vil du ikke måtte gå ut døren uten viktige ting bare fordi du har lagt dem fra deg et sted. Med andre ord vil du spare mye tid i hverdagen.

Faste plasser

Det er lett for å glemme hvor du har lagt noe dersom det ikke har et hjem. En viktig del av det å ha orden i tingene dine handler om å lage faste plasser til tingene dine. For å ha orden på livet er du nødt til å starte med å få orden på tingene dine først. Det er viktig å finne plasser som er effektive slik at småting som du bruker ofte er lettere tilgjengelig enn ting du kanskje bare bruker et par ganger i året. Da unngår du å måtte lete gjennom mange ting hver gang du er på vei ut døren.

Et eksperiment er å velge et sted i huset hvor du omorganiserer slik at du enkelt kan holde orden, selv i en hektisk hverdag. Når du har sortert alt og funnet en fast plass til hvor du ønsker å oppbevare tingene vil du oppleve at det blir enklere å holde styr på tingene. Et eksempel er å legge brillene og linsene du bruker til hverdags et sted som er lett tilgjengelig, mens ting som brilleetui, brillesnorer, ekstra linseveske og pussekluter kan bli oppbevart ute av synet. For mer informasjon om På denne måten vil du ikke bare gjøre ting enklere for deg selv, men er også en enkel måte å holde orden i huset.

Reservelager

Dersom du likevel skulle være uheldig å rote bort tingene dine kan det være lurt å ha ett sted hvor du samler alt av reservenøkler og andre viktige ting. Et tips er å kjøpe flere av tingene som er viktig – for eksempel flere par med briller og linser. Ofte kan dette være veldig dyrt. Dersom du sjekker ut sider hvor du kan sammenlikne priser på briller og linser på nett kan du enkelt bestille de billigste slik at du kan ha flere par tilgjengelig. Da minimerer du sjansen for å måtte forlate huset uten nøkler, briller, linser og andre viktige småting …

Published by