Neglekonturering – ny trend?

 

Det høres kanskje ut som en spøk, men det er helt sant – neglekonturering er offisielt en ting. Helt siden kontureringstrenden begynte for alvor for et par år siden har trenden tatt av på sosiale medier. Det var Kardashian-søstrene som populariserte teknikken som er med på å skape skygger ved bruk av lyse og mørke farger til å skjule og fremheve trekk i ansiktet. Nå er trenden tatt til nye høyder – det er ikke lenger bare ansiktet som skal kontureres – også neglene kan kontureres!

Det var ELLE Magazine som først skrev om den nye trenden etter at Paris Fashion Week gikk av stabelen. I følge dem var det på Stella McCartney sin visning at modellene hadde neglekonturering som en del av forberedelsene backstage. På slutten av visningen skulle modellene nemlig danse, og reise hendene i været. Derfor måtte neglene se perfekte ut, samtidig som McCartney ville at de skulle se helt naturlige ut.

Den berømte negledesigneren, Alex Falba, kunne avsløre at han brukte en form for konturering for å ordne neglene til modellene. Falba brukte et lag med en primer med en naturlig farge med rosa undertoner. Deretter påførte han et lag med en skinnende gjennomsiktig lakk for å fremheve midten av neglene.

Kombinasjonen av det rosa med den skinnende lakken på toppen fikk en konturerende effekt. Siden modellene hadde sine naturlige negler vare det viktig å få neglene til å fremstå som friske. Den skinnende lakken er med på å fremheve midten av neglen og dermed dra blikket vekk fra tørr hud og naturlige neglebånd.

Neglekonturering vil nok ikke ta av i sosiale medier slik som konturering av ansiktstrekk har, men det er likevel litt kult å vite at det går an. Folk flest har ikke perfekte negler til enhver tid, på grunn av daglige gjøremål og livet generelt – men vi skal fortsatt prøve denne metoden.

Published by