Er lommeuret på vei tilbake i motebildet?

Du kjenner kanskje lommeuret igjen fra gamle filmer. Kanskje du får assosiasjoner til 1800-tallet når du ser dem. Lenge har lommeuret vært forbundet med noe gammelt – gjerne noe man arvet fra besteforeldre – et smykke som har gått i generasjoner i mange år, kanskje siden helt tilbake til før krigen. Nå ser vi at det blir mer og mer populært for unge å bruke lommeur i stedet for klokke på håndleddet. Vi ser at flere og flere kaster seg på denne trenden og butikker har startet å utvide utvalget sitt av lommeur etter at trenden har tatt skikkelig av.

Dongeribuksene våre er designet for lommeur

Selv om det i dag ikke er så veldig mange som bruker lommeur til hverdags er det en ting som mange ikke vet: mange av våre moderne dongeribukser har en egen lomme som er tiltenkt et lommeur. Du har kanskje sett den og tenkt at lommen er ubrukelig til noe som helst. Dette er nemlig en lomme som er tiltenkt et lite lommeur. Med denne kanskje nye informasjonen kan det derfor kanskje være en idé å investere i et lommeur for å teste om du liker det bedre enn armbåndsuret.

Armbåndsuret tok over under første verdenskrig

Under første verdenskrig var det viktig at soldatene kunne holde styr på tiden. Med lommeuret var dette en utfordring. Soldatene var nødt til å fiske opp lommeuret fra lommen hver gang de skulle sjekke tiden. Da økte sjansen for at de kunne bli skadet i krigen, derfor ble armbåndsuret designet for at soldatene under første verdenskrig skulle ha tilgang til å sjekke tiden uten å kaste bort dyrebar tid i striden. Denne distraksjonen var de nødt til å finne en løsning på, derfor kom de opp med en klokke det var mulig å feste rundt håndleddet. På denne måten sparte soldatene mye tid og kunne være mer beviste på omgivelsene sine i stedet for å være opptatt med å finne lommeuret sitt. Å ha klokken på håndleddet viste seg å bli veldig populært og er fremdeles i dag den mest populære måten å bære klokke på.


Bilder: Trendhim

Vintage design

I dagens samfunn så vi en stund at flere og flere gikk bort fra både lommeur og klokke til fordel for mobiltelefonen sin. Selv om dette var det mest populære en god stund ser vi at det ikke bare er armbåndsuret som er tilbake, men også lommeuret er på vei tilbake i motebildet. Du skal ikke se bort ifra at i de nærmeste årene vil lommeuret bli å se mye oftere på den røde løperen. Vi har allerede sett at kjendiser som for eksempel Johnny Depp bruker et vintage lommeur til dressen sin. Et vintage lommeur vil absolutt skape et eget særpreg til antrekket ditt. Kanskje du bør vurdere å investere i et lommeur til fordel for klokken din neste gang du gjør deg klar for fest? Du kan finne et stort utvalg av lommeur her dersom du trenger inspirasjon.

 

Published by