Perfekt sommerglød uten å risikere helsen

Å få den perfekte brunfarge kan være veldig utfordrende for mange av oss. Med så mange valgmuligheter når det kommer til produkter og fargetoner er det ikke rart at det av og til kan gå gale. Selvbruningslotion, krem, gel, selvbruningsmelk, mousse eller spray – her er den ultimate guid til den perfekte sommerglød. 

Mote og skjønnhetsbloggen YUKOVA, skrev nylig at det er et par tips og triks man bør kunne for å den perfekte brunfargen som varer så lenge som mulig. Å sole seg i form av ekte sol eller i solarium kan være veldig skadelig for huden – for ikke å snakke om dyrt. Spesielt med tanke på at solforholdene i Norge ikke er noe å skryte av. Heldigvis kan man få den perfekte sommergløden ved hjelp av selvbruningsprodukter slik at du slipper de skadelige bivirkningene som soling kan ha.

Steg 1 – det perfekte grunnlaget

Dette er nesten det viktigste steget for å unngå et flekkete og ujevnt resultat. Har man ikke gitt huden nok fukt i forkant av selvbruningen vil huden være tørr og dermed trekke til seg selvbruningen i forskjellig grad avhengig av hvor tørr huden er på de forskjellige stedene. Husk å smøre huden med bodylotion i et par dager før du skal påføre selvbruningen.

Rett før du påfører selvbruningen bør du skrubbe/eksfoliere huden slik grunnlaget er frisk hud – dette vil gjøre at fargen holder lengre. Det er viktig å prøve å unngå oljebaserte skrubber. Oljene kan gjøre at selvbruningen skiller seg og dermed gir deg et ujevnt resultat.

Dersom du vil ha et optimalt resultat, bør du barbere beina før du påfører selvbruningen. Av og til kan hårene gjøre at brunfargen ser flekkete ut fordi overflaten ikke er glatt. Prøv å få en tett barbering og sikre at huden er tørr før du påfører selvbruningen.

Steg 2 – hvordan påføre selvbruningen?

Etter grunnlaget er lagt er du nå klar for å påføre selvbruningen. Hvilken type du bruker er veldig individuelt. Det er viktig å ta hensyn til hvilken hudtone man har i tillegg til å tenke på hvilket resultat man ønsker. For å finne den perfekte fargetone som komplimenterer din hudtone kan det være lurt å ta hensyn til hvilken undertone du har. Dersom du er usikker på hvilken undertone du har, kan du gå til et parfymeri som kan hjelpe deg.

Dersom du er nybegynner eller veldig lys i huden kan det være lurt å starte med en gradvis selvbruning i en bodylotion-variasjon. Disse er normalt litt enklere å jobbe med, og litt mer tilgivende når det kommer til ujevnheter. Videre kan det også være smart å starte med å teste fargen på et sted hvor det går an å dekke til dersom fargen ikke skulle passe deg.

Påføringshanske

For å oppnå det optimale resultatet kan det være lurt å gå til innkjøp av en påføringshanske. Denne gjør at du vil oppnå et jevnere resultat enn for eksempel å smøre selvbruningen ut med håndflaten. I tillegg slipper du å få selvbruning mellom fingrene dersom du ikke husker å vaske hendene dersom du ikke bruker en påføringshanske.

  1. Etter eksfolieringen – spray/pump selvbruningen din direkte på huden eller på selvbruningshansken.
  2. Deretter bruk lange strøk når du fordeler og smører in selvbruningen slik at du unngår flekker.
  3. Bruk restene som er igjen på hansken når du smører inn albuer og knær (eventuelt ansikt også). Tørre punkter som albuer og knær kan trekke til seg mer pigment fra selvbruningen og gjøre at de blir mørkere.
  4. La virke til du oppnår ønsket resultat og dusj selvbruningen av i varmt vann.
  5. Klapp kroppen tørr etter dusjen slik at du ikke skrubber bort fargen.

Steg 3 – Hvordan bevare fargen?

For å beholde gløden og fargen lengst mulig er det veldig viktig å gi fuktighet til huden. Dette forhindrer tørrhet – noe som kan forårsake flekker i fargen på grunn av sprekker i huden. Man får kjøpt produkter som er ment for å holde på selvbruningen lengre, men dersom du ikke har tilgang på det er det ofte like godt å smøre kroppen med body lotion daglig med din egen fuktighetskrem-favoritt.

Published by